НОВИНИ

21.07.2016год.

Във връзка с настъпилите събития по повод Преврата в Република Турция и развилите се в последстие събития от изтеклите няколко денонощия до настоящия момент, ТА Кремина - Тур, препоръчва на своите туристи, направили резервации за горе посочената дестинация, да запазят спокойствие и да не вземат крайни и прибързани решения по повод отмяна на пътуване / почивка/ ! В официално изявление на Министерството на външните работи информират българските граждани, че ситуацията е овладяна от законно избраното правителство на Република Турция. Наложеното извънредно положение касае единствено и само гражданите на Република Турция, като по никакъв начин не засяга чуждестранни граждани, в това число и българи! 

В свое официално писмо до Турсаб (турската асоциация на туристическите агенции и туроператори) , Минисър председателя на Република Турция Бинали Йилдъръм, заяви днес, следното:

"Вчера, турското правителство обяви 3 месечно извънредно положение. Въпреки това, можем да ви уверим, че това положение, няма дя повлияе на ежедневието както на месното население, така и на чуждестранните туристи. Летищата и всички туристически места, функционират на пълно нормално и туристите се радват на своите почивки."

"Няма да има никакви ограничения за пътуване на български граждани към Турция. "Това каза посланик Сюлейман Гьокче по време на пресконференция в Турското посолство в София по повод обявеното извънредно положение в южната ни съседка.

Той обясни, че това не е военно положение, а извънредно положение във връзка с работата на властите.

Гьокче бе категоричен, че няма да има ограничения и ще бъде гарантирана свободата на движението на входа и на изхода.

По подадена информация от турските ни туроператори, към момента няма повод за притеснение в Турските курорти , който по някакъв начин да застрашава здравето, живота и сигурността на българските граждани ! Движението през гранично контролно - пропусквателни пунктове между България и Турция е напълно нормализирано , преминаването е безпроблемно, но със засилени мерки за сигурност!
Тези от Вас, които са разколебани и имат притеснения, преди да предприемат каквито и да било действия, молим, предварително да прочетете още веднъж вече подписаните от Вас договори между нас и съответния туроператор и да обърнете внимание на клаузите за анулиране, както и за условия по ранни записвания!

Турист, отказал своята резервация без тя да подлежи на форсмажор (когато една от държавите е обявила форсмажор и е изпратила официално изявление за незабавното екстрадиране на туристите пребиваващи на територията на Република Турция, както и в официално изявление на Министерство на Външните Работи се съобщи, че границите и въздушните пространства са затворени към датата на отпътуване и се съобщи за забрана за пътуване към територията на Република Турция), същата ще бъде анулирана, като туриста ще бъде подведен под отговорност, съобразно клаузите на Общите Условия към подписания от него Договор за организирано туристическо пътуване към съответния туроператор.

22.07.2016год.

На 20 юли 2016 г. в 23.40 ч. Министерският съвет на Република Турция под ръководството на президента Ердоган взе решение за въвеждане на извънредно положение на територията на  страната за срок от 3 месеца. Решението бе публикувано в Държавен вестник и е в сила на цялата територия на страната.

Конкретните мерки в рамките на извънредното положение все още не са официално обявени. Очаква се те да бъдат публикувани утре в Държавен вестник, като в момента турският парламент дискутира предложените от правителството мерки, даващи право на органите за сигурност да извършват проверки и обиски, както и правото да използват оръжие в случай на неподчинение на техните разпореждания.

До момента нито една страна не е обявила ФОРСМАЖОР и границите и въздушните пространства от и до Република Турция са отворени, като автобуси и самолети преминават без проблем. При това положение, всеки един отказ от пътуване ще се разглежда по стандартните условия на договор на съответния туроператор!

Молим всички туристи, пътуващи към Република Турция, да оказват необходимото съдействие на гранични и полицейски органи в случай на проверка и да не се противопоставят. Все пак, това са въведени и необходими мерки за сигурност и ние, в качеството си на туристи, пребиваващи на територията на Република Турция, сме длъжни да окажем нужното съдействие, както и да се съобразим с действащото законодателство на територията на Републиката!

МВнР своевременно ще уведомява българските граждани за предприеманите от турското правителство мерки, като българските граждани, влизащи на територията на Република Турция задължително следва да искат разяснения от турските гранични власти за своите задължения.

Предвид предстоящия засилен полицейски контрол и проверки, задължително е българските граждани да носят винаги със себе си документи за самоличност.
Благодарим на всички наши туристи за проявеното разбиране!

25.07.2016год.

Следствие на развилите се събития на територията на Република Турция, Генералния секретар на Световната Туристическа Организация към ООН, Талеб Рифай, изрази в съобщение своята подкрепа към Турция и към всички туристи, желаещи да пътуват до Републиката.

Организацияра на Обединените Нации и Световната Туристическа Организция, подписаха двустранен меморандум в подкрепа на туризма в Република Турция, във връзка с изтеклите събития.

Меморандума се издаде в уверение на това, че светът, ООН и Медународната Туристическа Организация, застават изцяло в подкрепа на туризма в Република Турция.

В речта си, Талеб Рифай заяви, че Турция е част от сърцето на световния туризъм.

„Турция е много важна за нас и ние ще дадем всичко от себе си, за да подкрепим както държавата, така и туристическия сектор и ораничим по-нататъчни подобни събития. За мен, изграждането на мир по света е един изключително важен фактор в световен апсект. 

Република Турция е готова да посрещне отново топло своите туристи и винаги ще бъде готова и каквото правим, ще го направим заедно! „

Република Турция е сред основателите на Организацията на Обединениете нации и е пълноправен член от 1975 год. насам – работещ в сектор туризъм. Целта на ООН е обединение и сплотеност на нациите, мир, просперитет и международно разбирателство в съответствие с принципите на зачитане на човешките права и ценности, особено в подкрепа на икономическото развитие на страните членки, целящи за допринасяне на световен мир!

 03.08.2016

Министерство на външните работи уведомява, че считано от 31.12.2014 г. не се разрешава влизане в Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове на граждани, чиито паспорти или документи, ползвани вместо паспорти, нямат срок на валидност най-малко шестдесет дни от датата на изтичане на срока на визата, на безвизовия гратисен период (90 дни в рамките на шест месеца) или срока на валидност на разрешителното за пребиваване.

Във връзка с горното, настоятелно препоръчваме на българските граждани, преди да предприемат пътуване до Република Турция, да проверят дали паспортите им имат валидност, съобразена с посочените изисквания.

Ние от ТА Кремина - Тур, ще Ви държим в течение и ще Ви информираме предварително в случай на влошаване на обстановката и затваряне на граничните пунктове от и до Република Турция. Към момента всичко е напълно спокойно и няма повод за притеснение, както реално основание за отмяна на резервации!

Информация за обстановката към момента, можете да следите и на сайта на Министерство на Външните Работи: http://www.mfa.bg/

Поздрави: ТА КРЕМИНА - ТУР

Телефон за връзка с нас: 00359 896/ 615 830

Последно обновено на: 03.08.2016год.

12:34

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

 

ТА "КРЕМИНА-ТУР" ЕТ Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството, включително и на този сайт, са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване!